Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Wat u moet weten als u uw jacuzzi gaat stofzuigen

Uw jacuzzi stofzuigen is essentieel om hem proper, comfortabel en veilig te houden voor u en uw gasten. Regelmatig stofzuigen houdt niet alleen het water helder en vrij van vuil, het voorkomt ook dat bacteriën zich ophopen die vlekken op de liner, onaangename geurtjes en zelfs ziektes kunnen veroorzaken. Een hot tub stofzuigen is eenvoudig en kost niet veel tijd of moeite. Als je een tapijtvloer kan stofzuigen, kan je dat ook met je hot tub! Je hebt er geen speciale vaardigheden voor nodig, het is zo simpel als deze tips volgen:

Stap 1: Klaarmaken om te zuigen

Voordat u begint met stofzuigen, moet u een paar dingen controleren.

– Is je jacuzzifilter proper en werkt hij naar behoren? Een verstopte filter veroorzaakt problemen met de watercirculatie en maakt het stofzuigen moeilijker.

– Heb je je chemische balans juist ingesteld? Als de chemicaliën in je water niet in balans zijn, kan stofzuigen het water doen schuimen. U kunt meer te weten komen over het testen en uitbalanceren van spawater.

– Wat is de watertemperatuur? U kunt stofzuigen bij elke temperatuur, maar warm water maakt het reinigen gemakkelijker. U kunt de temperatuur verlagen met een afroomnet.

– Is de oppervlakte van het water helder? Controleer of er geen bladeren of andere grote vuildeeltjes op het wateroppervlak drijven.

Stap 2: Zet uw stofzuiger aan en begin te stofzuigen

Bevestig de slang van uw stofzuiger aan de inlaat van de skimmer. Uw stofzuiger moet een flexibele slang hebben, zodat u het wateroppervlak, de zijkanten en de bodem van de hot tub kunt stofzuigen. Als uw stofzuiger een instelling heeft voor verschillende vloertypes, zet die dan op “tapijt”. Zo voorkomt u dat de stofzuiger te veel water opzuigt. U zuigt met de stofzuiger in de “natte” stand, zodat het water in de stofzuiger wordt gezogen en het vuil in het water blijft. Gebruik uw stofzuigerborstel om de hoeken en jets van uw hot tub schoon te maken. Het borstelhulpstuk kan op een gewone stofzuiger worden gebruikt om bekleding, trappen en andere oppervlakken binnenshuis schoon te maken.

Stap 3: schep uit wat je hebt opgezogen

Als je stofzuiger vol is, zet je hem uit, trek je de stekker uit het stopcontact en koppel je hem los van de hot tub. Gebruik een schepnet om het vuil uit het water te scheppen en gooi het weg. Als je het vuil eruit schept, verwijder je ook de bacteriën. Stofzuigen doodt 99% van de bacteriën in het water. Daarom is stofzuigen de beste manier om de groei van legionellabacteriën te voorkomen.

Stap 4: Maak uw stofzuiger schoon en berg hem op

Haal uw stofzuiger uit elkaar en maak het filter, de slang en de borstels schoon. Laat alles drogen voordat u hem opbergt. Gebruik warm water en een mild schoonmaakmiddel om de onderdelen van uw stofzuiger schoon te maken. Laat ze volledig drogen voor u ze opbergt. Zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voor u ze opbergt, anders kunnen ze gaan schimmelen. De beste manier om uw stofzuiger op te bergen is in een stofvrije houder. Bewaar hem uit de buurt van extreme hitte en kou, en op een plaats waar kinderen er niet bij kunnen.

Conclusie

Regelmatig stofzuigen is essentieel om het water van je jacuzzi proper, comfortabel en veilig te houden voor jou en je gasten. Het voorkomt ook dat bacteriën zich ophopen die vlekken op de liner, onaangename geurtjes en zelfs ziektes kunnen veroorzaken. Een hot tub stofzuigen is eenvoudig en kost niet veel tijd of moeite. Als je een tapijtvloer kan stofzuigen, kan je dat ook met je hot tub! Je hebt er geen speciale vaardigheden voor nodig, het is zo simpel als deze tips volgen.

Het Outlet Tuincentrum heeft een groot assortiment jacuzzi’s en hot tubs. Bij ons koopt u ook de spullen om uw jacuzzi goed te onderhouden.

http://www.tuincentrumoutlet.com