Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Tuinstoelen, waar moet je rekening mee houden bij de aankoop?

Tuinstoelen zijn een geweldige aanvulling op elke buitenruimte. Ze bieden comfort en laten je ontspannen in de buitenlucht. Tuinstoelen zijn een van de meest populaire meubelen voor buiten. Ze zijn er in verschillende vormen, stijlen en maten, zodat je de perfecte stoel voor jouw behoeften kunt vinden. Sommige stoelen kunnen eenvoudig in elkaar worden geklikt, terwijl andere met een extra paar handen moeten worden gemonteerd. Al deze stoelen hebben hun eigen voor- en nadelen die we hieronder uitgebreider zullen bespreken. 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van tuinstoelen ten opzichte van andere soorten tuinmeubilair?

Tuinstoelen hebben veel voor- en nadelen. Ze kunnen worden gebruikt om extra zitplaatsen in een tuin te bieden, maar ze zijn niet altijd praktisch voor gebruik buitenshuis. Ze hebben zo hun voordelen:

  • Ze zijn goedkoop en makkelijk te vinden.
  • Ze zijn licht van gewicht, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst.
  • Ze kunnen indien nodig extra zitplaatsen bieden.

Maar ook hebben tuinstoelen nadelen:

  • De stof is niet altijd comfortabel op de blote huid, dus het kan nodig zijn om een kussen over de stoel te leggen als mensen langdurig zitten.
  • De stof is niet weerbestendig, dus het kan nodig zijn om deze tijdens de wintermaanden of wanneer er regen voorspeld wordt, op te bergen.

Hoe je de beste stoel voor jouw behoefte kiest

Als je op zoek bent naar een tuinstoel, dan zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk allereerst aan het materiaal van de stoel. Er zijn veel opties om uit te kiezen: hout, metaal, kunststof en meer. Houten stoelen zijn duurder dan plastic stoelen, maar ze gaan ook langer mee en staan mooier in je tuin. Bedenk ten tweede hoe je jouw stoel wilt gebruiken. Wil je hem bijvoorbeeld voor een eettafel of wil je hem als een plek om te relaxen? Ten derde, denk aan de hoogte van de stoel – als deze te hoog of te laag is, kunnen mensen hem niet goed gebruiken.

https://www.ikwiltuinmeubelen.nl/tuinstoelen