Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe maak je een kunstmatige kerstboom kijken als het echte ding

Dus u denkt erover om de echte kerstboom dit jaar over te slaan en in plaats daarvan te kiezen voor iets dat iets meer ruimte inneemt. Dan raden we aan om naar een kunstkerstboom outlet te gaan? Het is een begrijpelijke impuls – kunstbomen nemen veel minder ruimte in beslag en kunnen nog 10 of 15 jaar worden opgeborgen zonder enig risico voor hun welzijn. Ze zijn ook al met lampjes bespannen, dus je hoeft niet weer op de ladder te klimmen om de lampjes weer aan te steken. Maar er is geen vervanging voor de geur, het zicht en de sensatie van een echte kerstboom. Kunstbomen zijn gewoon niet geschikt voor dat speciale feestelijke gevoel. Maar ze vereisen ook geen elfenteam dat wekenlang bezig is om ze in elkaar te zetten, of elke dag van december enorme hoeveelheden water en licht nodig heeft om gelukkig te blijven. Dus als je dit seizoen absoluut een kunstboom moet hebben, zijn hier wat handige tips over hoe je er het beste een in je huis kunt zetten:

 

Check the label

Controleer eerst en vooral het etiket op de achterkant van de boom voordat je iets anders doet. Kunstbomen zijn ontworpen om brandgevaarlijk te zijn, en je wilt er zeker van zijn dat je geen boom kiest die behandeld is met iets brandbaars of die draden of vezels heeft die vlam kunnen vatten. Je moet er ook zeker van zijn dat de lampjes veilig zijn.

 

Ga voor kwaliteit

De beste manier om je nepboom er echt uit te laten zien, is door voor kwaliteit te gaan. De goedkoopste bomen zijn waarschijnlijk erg goedkoop gemaakt, en je zult er waarschijnlijk niet veel aan hebben. Als je kijkt naar een boom die slechts gedeeltelijk in elkaar is gezet, kun je misschien ook een korting bedingen. Echte bomen hebben de slechte reputatie duur te zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat echte bomen jaren en jaren mee kunnen gaan. Ze hebben geen onderhoud nodig. Dat is niet het geval bij kunstbomen. Je moet nog steeds proberen om voor een kwaliteitsboom te gaan, maar vergeet niet dat je de hele maand december onderhoud aan de boom zult moeten plegen.

 

Wat voor soort kunstboom moet je nemen?

Als je dit jaar voor een kunstboom gaat, heb je een paar keuzes als het gaat om het type boom: PVC of PE. PVC bomen zijn meestal het goedkopere type, maar ze zijn ook vaak van mindere kwaliteit. PE bomen vind je eerder aan de hogere kant van de prijsschaal, maar ze zijn ook het type dat het meest waarschijnlijk een aantal jaren in goede staat zal blijven.

 

Hoe zet je een kunstkerstboom in elkaar?

Als uw boom gedeeltelijk in elkaar is gezet, hebt u al een voorsprong, hoewel u misschien toch eerst de instructies moet lezen voordat u begint. Bij sommige bomen zijn de takken al aan de boom bevestigd, bij andere zijn de takken aan een centrale stam bevestigd. Als er geen takken aan uw boom vastzitten, moet u onderaan beginnen en zo naar boven werken. Neem de takken en plaats ze in de gaten in de basis van de boom. Je moet dit zo doen dat er een evenwichtige boom ontstaat, zodat je boom er niet scheef uitziet. Het beste is om van onder naar boven te werken en te beginnen met het plaatsen van de basis. Als de onderkant van de boom eenmaal vastzit, kun je de takken van onder naar boven aanbrengen tot je een volle boom hebt. Misschien wil je bovenaan extra takken aan de stam van de boom vastmaken met een beetje tape of lijm. Dat zal helpen om bovenaan een volwaardige boom te maken.

 

Het opbergprobleem

Voordat je de boom in elkaar gaat zetten, moet je bedenken hoe je hem gaat opbergen als het tijd is om hem weer af te breken. De beste manier om een kunstboom op te bergen is liggend op zijn kant in een doos met snippers of verfrommeld krantenpapier op de bodem. Bewaar hem niet met de takken rechtop en zorg ervoor dat hij niet in een ruimte staat waar hij kan worden blootgesteld aan extreme hitte of kou. Als u de boom in een kast zet of in een andere ruimte waar hij rechtop staat, zorg er dan voor dat de takken worden vastgezet, zodat ze niet verstrikt raken met andere voorwerpen. U kunt touwtjes of zelfs bindbandjes gebruiken om de takken op hun plaats te houden.

 

Verpakking

Als je klaar bent om de boom weg te halen, wil je hem zorgvuldig inpakken. Zorg ervoor dat hij in een doos zit die een beetje breder is dan de boom zelf. Wikkel de takken in krantenpapier of ander zacht inpakpapier om de takken te beschermen wanneer u ze inpakt voor de volgende kerst.

https://www.tuincentrumoutlet.com/kerst-kerstverlichting