Ben je op zoek naar een mooie bloeiende feestelijke kamerplant? In deze blog vind je 5 typische feestelijke kamerplanten die zeker niet mogen ontbreken in jouw interieur! Naast deze planten adviseren wij om zeker eens te kijken naar een blauwvaren, gebedenplant of laat eens een prachtige goudpalm bezorgen.
1. Vlinderorchidee (Phalaenopsis) Naar deze populaire, bloeiende kamerorchidee heb je in huis geen omkijken, zolang het overdag maar minimaal 16 graden is en hij op een lichte plek staat (niet vol in de zon). Geef ‘m bij voorkeur geen water uit de kraan, maar regenwater. Er bestaan ruim vijftig soorten met meer dan honderdduizend cultivars.
2. Azalea (Azalea indica) De bloeiende azalea is bijna het hele jaar door te koop, maar tussen september en mei is het assortiment het grootst. De kamerplant bloeit lang en rijk, en de bloemkleur varieert van wit en roze tot paars en dieprood. De verzorging is erg eenvoudig: houd de aarde vochtig (niet te nat) en zet de plant op een lichte plek (niet in de volle zon en niet op de tocht).
3. Cyclaam (Cyclamen) Wat meteen opvalt aan de cyclaam is zijn grote hoeveelheid lekker geurende bloemen, die hoog boven de bladeren uit prijken. De bloemen zijn er in veel verschillende kleuren en groottes. De cyclaam stelt wel wat eisen aan zijn omgeving. Zo houdt hij niet van een te warme ruimte, zet ‘m dus in de winter bij voorkeur voor het raam. Geef regelmatig water en zorg dat de kluit nooit uitdroogt.
4. Flamingoplant (Anthurium) De opvallende flamingoplant behoort tot de familie van de aronskelken. Hij houdt van een warme, vochtige omgeving. De plant doet het goed op een plek voor een raam op het oosten of noorden, omdat hier de kans het kleinst is dat de bladeren gaan opkrullen en bruin worden. Zet ‘m op een lichte plek en zorg dat de aarde altijd vochtig is. Op plantenvergelijken.nl lees je nog veel meer informatie over de Anthurium.
5. Lepelplant (Spathiphyllum) Ook deze plant behoort tot de aronskelkfamilie. Hij heeft een lange, geelwitte kolf met een naar beneden krullend schutblad. In de rustperiode, van oktober tot maart, kan de plant beter tegen droge lucht dan in de rest van het jaar. Verpot ‘m eens in de drie jaar en zorg dat de kluit steeds voldoende vochtig is. |
