Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

De complete gids voor het kopen van een luchtbuks

Een luchtbuks is een pistool dat pellets schiet met behulp van perslucht of andere gassen. Luchtbuksen worden meestal gebruikt voor de jacht op klein wild, voor ongediertebestrijding en voor het schieten op doelen.

De populariteit van luchtbuksen is de afgelopen jaren toegenomen onder jagers en schutters. Voor sommige mensen is het het enige type wapen dat ze bezitten. Het gebruik van een luchtbuks is vaak kosteneffectiever dan het gebruik van een vuurwapen, vooral wanneer u op klein wild jaagt of doelen schiet.

 

Wat zijn de verschillende soorten luchtbuksen?

Luchtbuksen zijn een soort vuurwapen dat perslucht gebruikt om een projectiel voort te stuwen. Het meest voorkomende type luchtbuks is het pelletgeweer, dat wordt gebruikt voor de jacht, schietoefeningen en ongediertebestrijding.

Er zijn verschillende soorten luchtbuksen:

– Pompactie: deze geweren gebruiken een veerbelaste zuiger om lucht te comprimeren en pellets in de loop te laden. Ze worden ook wel pomppistolen of breekvaten genoemd. Ze kunnen nauwkeuriger zijn dan andere soorten luchtbuksen omdat ze langere lopen hebben en krachtigere munitie kunnen schieten. Ze vereisen echter meer inspanning om te werken, omdat er na elke opname moet worden gepompt.

-Break barrel: deze geweren gebruiken een mechanisme dat de “break” wordt genoemd om de lucht in de loop te comprimeren en er pellets in te laden. Ze worden ook wel single shots of boltacties genoemd. Ze kunnen minder nauwkeurig zijn dan andere soorten luchtbuksen omdat ze kortere lopen hebben en na elk schot moeten worden geladen; ze hoeven echter niet te worden gepompt zoals een pomp

 

Hoeveel moet ik betalen voor een luchtbuks?

De prijs van een luchtbuks hangt af van het aantal functies dat het heeft. Zo is een pelletpistool met pompwerking duurder dan een pelletpistool zonder pompwerking. Het hangt ook af van de kwaliteit van het geweer en zijn functies.

Als u een luchtgeweer van goede kwaliteit wilt kopen, kan je verwachten om ongeveer 100 euro uittegeven.

https://www.staaloutdoor.nl/luchtbuksen.html