Genieten van je tuin
Image default
Tuin en buitenleven

5 redenen waarom u een kunstkerstboom zou moeten kopen

Er bestaat geen twijfel over dat een natuurlijke kerstboom een magische aantrekkingskracht heeft. De kenmerkende geur, het weelderige groene uiterlijk en het gevoel van de natuur komen allemaal samen om een ervaring te creëren die u nergens anders kunt krijgen. Maar het gedoe om de boom water te geven, de rommel die hij veroorzaakt en de tijd die het kost om hem op te zetten en af te breken, dragen er allemaal toe bij dat natuurlijke bomen niet ieders eerste keuze zijn. Een goedkope kunstkerstboom is veel eenvoudiger te beheren, maar heeft niet dezelfde magische aantrekkingskracht. Maar na het lezen van deze blogpost en kennis te hebben gemaakt met deze 5 redenen waarom je een kunstkerstboom zou moeten kopen, zul je weten waarom kunstbomen een geweldige aankoop zijn en je geld waard zijn.

 

Je bespaart een hoop tijd en moeite.

Kerstbomen zijn mooi en feestelijk. Maar ze zijn ook rommelig, zwaar en moeilijk te onderhouden. Natuurlijke kerstbomen zijn rommelig vanwege hun bladeren en naalden, die van de boom vallen en een puinhoop op uw vloeren en meubels vormen. Deze rommel kan moeilijk schoon te maken zijn vanwege de textuur. Bovendien zijn kerstbomen erg zwaar, zodat u een sterk en stevig ondersteuningssysteem moet hebben om letsel en schade aan uw huis te voorkomen. Een natuurlijke kerstboom kost ook veel tijd en moeite om op te zetten en te onderhouden. Het kost enkele uren om een natuurlijke kerstboom te vinden, te hakken en te versieren. En het kost nog meer tijd om hem water te geven, af te breken en op te bergen. Hoewel een kunstkerstboom minder feestelijk is, is de bespaarde tijd en moeite het zeker waard. En als u kiest voor een voorverlichte boom, is hij nog gemakkelijker en sneller op te zetten.

 

Kunstkerstbomen zijn schoner dan natuurlijke bomen.

Natuurlijke kerstbomen zijn mooi en feestelijk, maar ze zijn niet erg hygiënisch. Sterker nog, kunstkerstbomen kunnen behoorlijk smerig zijn, vooral als je er een koopt van een minder betrouwbare bron. Uit een onderzoek is gebleken dat de meeste natuurlijke kerstbomen meer dan 2.000 kolonievormende eenheden bacteriën en schimmels bevatten. Dat zijn ongeveer 100 keer meer bacteriën dan in een toiletpot. En zelfs als je het zichtbare vuil en water van je boom afspoelt, kunnen die bacteriën en schimmelsporen op de takken van de boom en in het hout blijven leven. Dus zelfs als je je boom schoonmaakt, zal hij niet lang schoon blijven. In plaats daarvan is een kunstkerstboom heel schoon. Kunstkerstbomen zijn gemaakt van plastic en andere synthetische materialen. Dus zelfs als je je boom wast, zal het vuil niet in het plastic terechtkomen en zullen er geen schimmelsporen in groeien. Een kunstkerstboom is een veel schonere, veiligere en gemakkelijkere keuze.

 

Kunstkerstbomen hebben niet zo veel opslagruimte nodig.

Natuurlijke kerstbomen zijn mooi en feestelijk, maar ze nemen ook veel ruimte in beslag. U hebt een grote pot, aarde, een gieter en veel tijd nodig om uw boom te verzorgen. En je hebt een grote ruimte nodig om hem op te bergen als hij niet in gebruik is. Dus als je niet het hele jaar door met je boom in de weer wilt zijn, heb je veel opslagruimte nodig. Een kunstkerstboom wordt geleverd in een doos en heeft niet zo veel ruimte nodig. Je kunt hem opbergen in een kast of in de garage als je hem niet nodig hebt. Bovendien zijn de meeste kunstkerstbomen al voorverlicht, wat betekent dat u niet ook nog eens lichtjes hoeft op te hangen. Dit bespaart u nog meer tijd en moeite. Een kunstboom neemt minder ruimte in beslag, is gemakkelijker te verzorgen en kan worden opgeborgen wanneer u ermee klaar bent.

 

Een kunstkerstboom gaat meer dan 10 jaar mee.

Als je een natuurlijke kerstboom verzorgt, kan hij tot twee weken meegaan. En als je een vers gezaagde boom koopt, kan hij tot een maand meegaan. Maar zelfs als u het geluk hebt een vers gesneden boom te hebben die een paar weken meegaat, is hij niet biologisch afbreekbaar. Een vers gezaagde boom blijft de rest van het jaar in je huis staan. En als de kerst voorbij is, moet je een plek vinden om hem op te slaan tot volgend jaar. Een vers gezaagde boom vergt veel inspanning en onderhoud. En als de kerst voorbij is, moet u hem opruimen, opbergen en weer een jaar wachten om er opnieuw van te genieten. Een kunstkerstboom, daarentegen, gaat meer dan tien jaar mee. Hij heeft niet veel onderhoud nodig. En je kunt hem opbergen tot je hem de volgende kerst weer nodig hebt. Dus als u op lange termijn geld wilt besparen, is een kunstkerstboom de beste keuze.

 

Ze zijn veiliger voor uw huisdier(en) en kinderen.

Natuurlijke kerstbomen kunnen schadelijk zijn voor de poten van uw huisdier. Als je huisdier groot genoeg is om in de boom te klimmen, kan hij of zij zich bezeren. Bovendien kunnen de naalden van de boom worden ingeslikt, wat kan leiden tot darmklachten en diarree. Een kunstkerstboom is veel veiliger voor uw huisdier(en). In plaats van een boom met scherpe naalden, heeft een kunstboom plastic takken, die uw huisdier helemaal geen pijn doen. Een kunstkerstboom is ook veiliger voor uw kinderen. Als uw kind groot genoeg is om in de boom te klimmen, kan het zich bezeren. Bovendien kunnen de naalden van de boom worden ingeslikt, wat kan leiden tot darmklachten en diarree. Een kunstkerstboom is veel veiliger voor uw kind. In plaats van een boom met scherpe naalden, heeft een kunstboom plastic takken, die uw kind helemaal niet kunnen verwonden.

 

Het is een milieuvriendelijke keuze.

Natuurlijke kerstbomen zijn biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat ze gemaakt zijn van levende organismen en dat ze terugkeren naar de bodem zodra ze worden weggegooid. Natuurlijke bomen hebben echter veel tijd nodig om te ontbinden. Dit is te wijten aan hun omvang en het feit dat ze vaak binnenshuis worden gehouden. Een kunstkerstboom is een milieuvriendelijke keuze omdat er geen hulpbronnen nodig zijn om hem te maken. Een kunstkerstboom is gemaakt van synthetisch materiaal en maakt geen gebruik van natuurlijke producten. Een kunstkerstboom kan meerdere jaren worden gebruikt zonder zijn aantrekkingskracht te verliezen. Hij vergt niet veel onderhoud en verzorging. En wanneer het tijd is om hem weg te gooien, kunt u hem gewoon in de prullenbak gooien. Een kunstkerstboom is een milieuvriendelijke keuze die u op de lange termijn geld zal helpen besparen.

 

Conclusie.

Een kunstkerstboom is een goede koop. Hij heeft niet dezelfde magische aantrekkingskracht als een natuurlijke boom, maar hij is veel gemakkelijker te beheren. Een kunstboom is schoner, gaat langer mee, is veiliger voor je huisdier(en) en kinderen en is een milieuvriendelijke keuze. En het allerbelangrijkste, u bespaart veel tijd en moeite in vergelijking met wanneer u een natuurlijke kerstboom koopt. Een kunstkerstboom is een uitstekende keuze als u de magie van Kerstmis wilt ervaren, maar niet de rompslomp van een natuurlijke kerstboom wilt hebben.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/475/grote-kunstkerstbomen