Vissen

vissen

De vissen zijn ontstaan meer de 500 miljoen jaar geleden uit de meest primitieve gewervelde kaakdieren. Er ontstonden twee hoofdgroepen de kraakbeenvissen en beenvissen. Vervolgens ontstonden er kwastvinnige en straalvinnige vissen die zich verder ontwikkelde in de eerste viervoeters zoals amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren. De vissengroep vertegenwoordigt meer dan de helft van de gewervelden.

De vis komt voor over bijna de hele wereld en heeft zich aangepast om in zoet en zout water te kunnen leven. De grootste groep binnen de vis is de kaakbeenvis met bekende soorten: kabeljauw, forel, zalm, de haai, roggen.

 

Kenmerken vissen

Een vis ademt met kieuwen om zuurstof uit het water te halen. Er bestaan ook longvissen die lucht inademen. De vissen verplaatsen zich door het water met behulp van hun vinnen. Een vis heeft één tot meerdere vinnen en kan verschillende functies vervullen als voortstuwing, manoeuvreren en stabiliteit. Ook is er een vissoort dat met de vinnen op de grond van de zeebodem loopt en kan de vliegende vis boven water “vliegen”. Op het lichaam is de vis bedekt met schubben of beenachtige plaatjes. Een vis is een koudbloedig behoort tot een koudbloed dier. Een vis verzamelt informatie over de omgeving door de verschillende zintuigen zoals men dit bij gewervelde dieren kent. Dit zijn gezichtsvermogen, gehoor, tast, smaak en reuk. Veel soorten vissen kunnen trillingen met de zijkant van hun lichaam opvangen, waarmee met hun stelsel van zintuigorganen de omgeving verkennen.

 

Kaakvissen

Een glibberige vis zonder kaken. Het dier heeft geen ruggengraat maar een flexibele staaf over de lengte van het lichaam, wat een rudimentaire ruggengraat wordt genoemd.

 

Kraakbeenvissen

Haaien, roggen en zeekatten behoren tot de kraakbeenvissen. Deze vissen hebben een inwendig skelet wat met name uit kraakbeen bestaat. De geslachtsgemeenschap van de man gaat via een grijporgaan om de vrouw te bevruchten. De kraakbeenvissen hebben speciale zintuigen, de ampullen van Lorenzini, waardoor er andere dieren met het elektrisch veld waargenomen kunnen worden.

De huid van een haai is bedekt met kleine huidtandjes en in de bek van de haai zitten scherpe tanden die vervangen worden na verloop van tijd.

De rog kenmerk zich door een plat lichaam, borstvinnen en een lange staart.

Een zeekat heeft een aparte “rattenstaart” een grote kop en geen schubben.

 

Een beenvis heeft een inwendig skelet van een hard verkalkt bot (en bij sommige beenvissen deels kraakbeen). Het skelet reikt tot in de vinnen en is zeer flexibel en bewegelijk, waardoor de beenvissen aanzienlijk beweeglijker zijn dan haaien en roggen. Diverse soorten beenvissen hebben een zwemblaas, waarmee ze het drijfvermogen kunnen aanpassen. Beenvissen komen in zeer veel verschillende lichaamsvormen voor.

 

https://www.dierenwiki.nl/

Dazenvrij zonder stress genieten van de zomer doet u met de dazenval

De dazenval brengt rust in uw tuin, bij uw paarden en overige dieren.

De dazenvanger is een vrij nieuw product (2005) dat steeds bekender wordt in de maatschappij. Vele mensen maar vooral ruiters en paardenhouders zijn al bekend bij de werking van de dazenvanger. Maar een enkeling heeft nog geen idee wat de betekenis van een dazenvanger is. De laatste jaren zijn er grote ontwikkelingen op Europees vlak rondom de bestrijding van ongedierte en het gebruik van pesticiden. De dazenval en lijmvallen zijn hier vrij van en bieden oplossingen welke gunstig zijn voor flora en fauna. 

De dazenvanger is eigenlijk een grote vliegenvanger die je een handje helpt bij het aanpakken van de vervelende dazenplaag die vooral in de zomer met het mooie weer aanwezig zijn. ( De grootste hinder  onstaat eind mei en gaat door tot diep in september) Een daas ziet vooral paarden, koeien en mensen als prooi, omdat vooral bij die zoogdieren veel bloed te vinden valt. Ook dieren als schapen, konijnenen honden worden gebeten Een daas heeft namelijk bloed nodig om haar eieren te kunnen leggen. Wanneer de daas op pad gaat om een prooi uit te kiezen zal zij hierbij haar ogen gebruiken omdat ze niet zo kan zien als een mens. Ze kan met haar infra rode ogen namelijk alleen warmte aanvoelen en beweging zien. Dit is dan ook een van de redenen waarom vooral zoogdieren zo opvallen bij een daas omdat dat hele warmbloedige dieren zijn.

Dazen steken niet maar bijten 

Wat belangrijk is om te weten is dat een daas niet steekt maar bijt. Dit doet ze met vlijm scherpe mesjes die ze tot haar beschikking heeft. Door de beet van een daas zal er een flinke zwelling ontstaan. Dit wil je natuurlijk graag voorkomen en dat kan direct na het opzetten van een dazenval.

Da dazenvanger vangt dazen in hele grote getallen. Voor een optimaal resultaat kun je de dazenval het beste plaatsen in de tuin of in een weiland vlak bij het vee maar dan wel zo dat de paarden of het ander vee niet in de buurt vkunnen komen. Je zou er eventueel een draad om heen kunnen plaasten. ( als uw paard de val kapot maakt zou dit er jammer  wezen.

 

De werking van een dazenval

De werking van een dazenval is als volgt:

1. De paardenvlieg zoekt haar slachtoffer, de bal van de val word heet en beweegt en de daas ziet dit als een prooi om te bijten.

2: De daas landt op de zwarte bal of emmer en probeert deze te bijten. Nadat ze deze niet kan bijten vliegt ze omhoog door de trechter de val in.

Het is heel belangrijk dat deze bal zwart is omdat deze kleur het meeste warmte aantrekt. Daardoor zal een daas het verschil niet merken tussen een echt dier of een dazenvanger. De zwarte bal wordt warm in de zon en beweegt in de wind, dat is ook een van de redenen waarom de daas het verschil zeker niet zal merken.

Dazen kunnen alleen omhoog vliegen, zo komen ze vanzelf in de val terecht. Het is belangrijk dat je de val regelmatig leegt. Zo wordt er geen zonlicht tegen gehouden en vliegen ze eerder de val in. 

 

Heerlijk genieten van de zomer in uw tuin, en uw paarden in de weide met de juiste val!

 

De verschillende soorten dazenvangers.

Er zijn veel verschillende dazenvangers ( merken dazenvallen )welke je kunt kopen voor het bestrijden van de dazenplaag. De verschillende soorten vallen staan hieronder beschreven:

 

–          H-trap dazenvanger

–          Kerbl dazenvanger

–          De Loer dazenval

–          De Budget Lijmval

–          Sticky Trap dazenlijmval compleet

 

 

H-trap dazenvanger

 

In de maanden mei tot en met juni is de H-trap dazenval onmisbaar voor paardenhouders, veehouders of andere mensen die last hebben van de vervelende dazen ( paardenvliegen. ) Je moet er toch niet aanmoest werken. De H-trap dazenvanger is sterk, weersbestendig en vangt zonder pesticiden.  Het h-trap systeem werkt eenvoudig met een opvangbakje welke u gemakkelijk kunt legen na een grote vangst. Enkele kenmerken van de H-trap dazenvanger zijn dat deze groen van kleur is en dat de val 100 % natuurlijk is daardoor zijn lokstoffen overbodig. De H-trap paardenvliegenval weegt ongeveer 15 kilo en vermindert het aantal dazen ook voor de komende jaren. Na het opzetten van deze val zult u vrijwel direct merken dat het aantal dazen in buurt van u en uw vee aanzienlijk vermindert. ( vangt tot wel 200 per dag )

Naast de H-trap dazenvanger is er door het merk Alchochem ook nog een ander soort dazenvanger geproduceerd die MT-trap genoemd wordt. 

 

Kerbl dazenvanger

De Kerbl dazenvanger is ontworpen om de dazenplaag op een snelle manier aan te pakken. De dazen zijn niet alleen voor de mens maar ook voor de dieren een grote bron van ergernis. Deze val zorgt voor een verbluffend resultaat. De Kerbl dazenvanger heeft een aantal grote voordelen. De dazenval heeft namelijk een bereik van wel 10.000 m2, daarmee kun je tot wel 300 dazen per dag vangen. Hiernaast werkt de dazenval zonder gifstoffen en elektriciteit. Hierdoor kun je de val op iedere gewenste plek plaatsen zonder dat er ergens elektriciteit nodig is. De Kerbl dazenvanger weegt ongeveer 20 kilo en de mantel heeft een witte kleur. Kortom een perfect product als het om de bestrijding van de daas gaat.

 

Eco versie

Ook het merk Kerbl heeft naast de normale uitvoering ook nog een ander product in zijn bezit. Deze val heet de Kerbl Taon X Eco dazenval. Deze val is ontworpen om te plaatsen op wat kleinere gebieden zoals de tuin of in de buurt van het zwembad maar ook is hij uitermate geschikt voor op stal want ook daar kan een paard veel last van de daas krijgen. Deze dazenval kent niet heel veel verschillen met de Kerbl Taon X  maar toch zijn er wel een paar. Een hiervan is dat hij geen statief heeft, daar komt een schakelketting voor in de plaats. Met de schakelketting kun je de dazenvanger ophangen aan een boom of iets dergelijks. Een ander verschil is het bereik van de dazenval. De Eco versie heeft namelijk wel de helft minder bereik dan dat van de gewone Taon X dazenval en dat verschil is ongeveer 5.000 vierkante meter. Deze dazenval is eenvoudig te instaleren en kun je kopen voor een voordelige prijs.

 

De Budget Lijmval ( Sticky Trap)Omdat een dazenvanger zeer prijzig is zullen veel mensen het niet overwegen om er eentje aan te schaffen. De val kost namelijk zo 200 euro en aangezien je eigenlijk een paar nodig bent op een stuk grond of in uw tuin is dit een flinke investering. Een dazenvanger kun je namelijk ook zelf maken. Het enige verschil met de budget dazenval is dat een gewone dazenval met een bal is gemaakt en de budget dazenval met een zwarte emmer en een speciale lijm die je al kunt kopen voor een paar euro. ( Sticky Trap dazenlijm )De budget dazenval zit vast met een koortje waarmee je de dazenval kunt ophangen. Daarnaast kun je de dazenvanger ook ophangen met een houten latje en als je het dan allemaal nog even aan elkaar schroeft is de dazenval klaar om opgehangen te worden.

Zwarte emmer insmeren met lijm

De budget dazenval smeer je helemaal in met dazenlijm. Deze lijm zorgt er voor wanneer de daas met zijn pootjes land op de zwarte emmer vast blijft plakken aan de emmer. Na een tijdje zal je merken dat de emmer helemaal vol zit met vastgeplakte dazen. Als dit het geval is kun je gewoon een nieuwe laag lijm op de emmer aanbrengen en zal het proces weer opnieuw beginnen. Je kan tevens de emmer eenvoudig schoonmaken met een plamuurmes.

De lijm wordt verkocht in 3 soorten maten,

  • 3,5 liter
  • 1,5 liter
  • 0,5 liter.

De lijm is heel lang houdbaar en het raakt niet snel op. Je kan namelijk 30 keer een emmer insmeren met 1,5 Liter dazenvallelijm Wanneer je veel grond hebt moet je voor een perfect resultaat meerdere emmertjes ophangen. Het is aan te raden om op 1 hectare grond 3 emmers te hangen. De budget lijm val is een perfecte manier om de dazenplaag op zo snel mogelijk aan te pakken.

 

Lees hier meer over het maken van een goedkope vanger

Het maken van een dazenval met dazenlijm en een zwarte emmer

 

De Loer dazenval

LOER staat voor Lokken, Opvangen En Ruimen. Dit is eigenlijk een korte beschrijving van de werking van een dazenvanger. Deze val kan ten op zichtte van de andere dazenvallen op een goeie dag veel meer dazen te pakken krijgen. Dit kan uitlopen tot wel duizenden dazen per dag. Dat is een van de redenen waarom deze dazenval iets prijziger is dan de andere dazenvallen. Maar toch zult u geen spijt krijgen na het aanschaffen van de LOER dazenval omdat deze dazenval het dazenaantal aanzienlijk zal verminderen. Dat is niet alleen voor uw paarden een groot voordeel maar ook voor u zelf. Een dazenvanger wordt meestal gebruikt met het H-trap systeem maar de LOER dazenval is ook nog te gebruiken op een andere manier. Deze val lijkt eigenlijk precies op de budget lijm val maar kent maar een verschil. Er wordt namelijk bij de LOER lijmval geen emmer gebruikt maar een grote dazenbal. Deze smeer je net zoals bij de budget lijm val helemaal in met dazenlijm en dan is het maar heel even wachten tot dat deze ook helemaal vol zit met vastgeplakte dazen.

 

Ik hoop dat u veel heeft gehad aan bovenstaand artikel en dat u zonder veel hinder de zomer mag doorkomen.

https://dazenvanger.nl/dazenval.html

Bioresonantie Friesland

 

Bioresonantie Friesland is een term waarop veel gezocht wordt door mensen met verschillende klachten. Mensen uit Friesland zoeken naar goede bioresonantie therapie om deze klachten te verminderen of op te lossen.

 

Waarom een bioresonantie therapie?

Tijdens de Bioresonantie therapie testen we in Friesland door welke ziekmakende invloeden en oorzaken (bijvoorbeeld; bacteriën, parasieten, schimmels, stofwisseling, voeding etc.) iemand ziek is geworden en kan er vervolgens een passende therapie gegeven worden. Het doel van de bioresonantie therapie Friesland is om de ziekmakende invloeden en oorzaken uit te schakelen en de zelf genezende kracht van het lichaam te activeren. Bioresonantie Friesland is dan een zoekresultaat waar de meeste mensen mee geholpen kunnen worden. 

 

Wanneer kan het ingezet worden?

Bioresonantie Friesland kan breed worden ingezet bijvoorbeeld bij;
• acute en chronische allergieën
• bacteriële belasting
• gewrichtsklachten
• huidproblemen zoals: acne, eczeem
• maag- en darmklachten
• parasitaire belasting
• pijnklachten
• problemen met weerstand
• reumatische klachten
• schimmelbelasting, o.a.: candida
• stress
• vermoeidheidsklachten
• virale belasting
• zware metaalbelasting
etc.

 

Bovendien kan de Bioresonantie therapie worden ingezet bij afvallen, stoppen met roken of andere verslavingen.

 

Hoe wordt het toegepast?

Met de bioresonantie apparatuur in Friesland kan zowel worden getest als een therapie worden gegeven. Het eerste consult (intake en 1e behandeling) zal ongeveer 90 minuten duren.
De vervolgbehandelingen zullen, afhankelijk van de klacht, zo’n 60 minuten in beslag nemen.

De test


Met een specifieke, pijnloze test kan onder andere uitgezocht worden of er bepaalde organen zijn verzwakt, of er een allergie of onverdraagzaamheid bestaat voor bepaalde stoffen, of er gifstoffen in het lichaam zijn die een negatieve invloed hebben. Zo kan in veel gevallen de verborgen oorzaak van de ziekte worden opgespoord. Ook kan er getest worden op voeding, supplementen en/of medicijnen om te zien of deze ondersteunend of juist belastend voor u zijn. Als team willen wij dit zeker niet. 

 

De therapie


Na het testen is bekend waarmee het lichaam het meest belast is en welke therapie hiervoor nodig is. Er wordt vervolgens een individueel behandelplan opgesteld.
Tijdens de behandeling worden er elektroden op het lichaam geplaatst en kan men in een rustige, ontspannen houding zitten.

Voor Bioresonantie Friesland geldt dat het aantal behandelingen afhankelijk is van diverse factoren zoals de aard van de klacht (chronisch of acuut), leeftijd, medicijngebruik, etc.. In praktijk blijkt dat er gemiddeld vier vervolgbehandelingen nodig zijn.

 

https://www.pbmkampioen.nl