Maak je eigen moestuin in een Verticale tuin

Wist u dat..een verticale tuin maken helemaal niet zo moeilijk is en zeer eenvoudig is te maken? Er is helemaal niet zo veel ruimte nodig en kan zelfs in kleine ruimtes gemaakt worden.

Je eigen eetbare kruidentuin, moestuin, plantentuin of bloementuin maak je eenvoudig in de verticale tuin tassen van KunsthaagEU. Deze zijn gemaakt van hoogwaardig vilt en houden het water vast.

Eenvoudig te bevestigen

De verticale tuintas of ook wel woolly pocket genoemd is eenvoudig op te hangen aan het tuinhek, schutting aan de muur, op het balkon, dakterras, serre of patio. Maar ze kunnen tevens binnenshuis geplaatst worden, bijvoorbeeld in de keuken, zodat uw altijd uw eigen kruiden bij de hand heeft.

Er zijn veel mogelijkheden en met een beetje creativiteit gaat dit vast wel lukken.

Uw eigen kruiden, bloemen, planten kweken is nog nooit zo makkelijk geweest. Eenvoudige kruiden zoals basilicum, thijm, oregano, rosemarijn of salie zijn zeer gemakkelijk om te kweken.

Een verticale groene muur is tegenwoordig veel te zien op daken van gebouwen, groen aan de gebouwen en in openbare gelegenheden. De reden hiervan is dat het geluiddempend werkt, neemt zuurstof op en reduceert opwarming van steden.

Weinig ruimte nodig voor een verticale tuin

Maar in het klein is dit natuurlijk optimaal te gebruiken, op het balkon is het een leuke bezigheid of op het dakterras. In de zomer is het optimaal genieten van de bloemen, kruiden of planten in de tuin.

Voor kinderen is het zeer leerzaam om te zien hoe kruiden groeien, ze zullen het erg leuk vinden als ze daar bij betrokken worden. Bovendien is het een zeer leuk kado om weg te geven.

Voordeel Verticale tuin

  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Werkt geluiddempend
  • Eenvoudig te plaatsen
  • Kan binnen en buiten 
  • Hoogwaardig Vilt
  • Leerzaam voor kinderen
  • Leuk om als kado weg te geven
  • Neemt zuurstof op

KunsthaagEU heeft verschillende verticale tuinen in de webshop, ze worden binnen 2 werkdagen geleverd.

De verticale tuin kunt u 24 / 7 bekijken en bestellen in de webshop van www.kunsthaag.eu

 

 

 

https://kunsthaag.eu/product-categorie/verticale-tuin/

Schakel Egalisee in voor professionele hulp in de tuin

Een gazon aanleggen in Breda vergt enige voorbereiding. Op de eerste plaats is het belangrijk te beslissen wanneer u het doet. Een tip: het voorjaar is de meest geschikte tijd voor deze tuinklus! Als de temperaturen oplopen, net als de luchtvochtigheid, krijgt graszaad de mogelijkheid snel en goed te ontkiemen. Het is verder essentieel de grond van te voren te controleren. Alle onkruid moet verwijderd worden en dat geldt ook voor steentjes en eventuele wortels. Vervolgens is het zaak de grond om te spitten.

Afhankelijk van de grootte van uw tuin kan dit machinaal gebeuren. Is sprake van zure grond, dan is het advies: strooi er kalk in en laat het kalk goed indringen. De volgende stap is het daadwerkelijke zaaien van het gras. In het algemeen gesproken is 40 gram zaad per m² voldoende. U kunt het best zaaien op een windstille, droge dag. Het strooien zelf doet u zowel horizontaal als verticaal. Na een hark-rondje geeft u het zaad water: voldoende, maar niet al te veel. De vochtige grond kan dan aangetrapt worden. En tot slot geeft u nog een keer water.

Boom snoeien of kappen?

Net als het aanleggen van een gazon is bomen kappen in Breda niet de meest eenvoudige klus. U moet over de juiste gereedschappen en/of machines beschikken. En op ieder moment moet de veiligheid goed in de gaten worden gehouden. Als u opziet tegen werkzaamheden als deze, kunt u het best een erkende hovenier in de hand nemen. Een goede in de omgeving Breda is Egalisee Bestratingen.

Deze firma wordt geleid door Anton Baremans en Bas Beekers. Ze werken netjes, snel, verantwoord en tegen scherpe tarieven. Egalisee kan het meest uiteenlopende tuinwerk voor u regelen. Van het aanleggen van een oprit tot het plaatsen van een overkapping. Van het aanbrengen van kunstgras tot het snoeien van alle struiken. En van maandelijks onderhoud tot het ontwerpen van een compleet nieuwe tuin. U kunt met Egalisee Bestratingen in contact komen door een mail te sturen naar: info @ egaliseebestratingen. nl.

https://www.egaliseebestratingen.nl

Het luxe inrichten van mijn tuin

Het is toch lastiger dan het lijkt, het aanleggen en inrichten van je tuin. Er zijn bizar veel verschillende opties. Het ligt er natuurlijk ook helemaal aan wat je budget is tijdens de aanleg en inrichting van je tuin. Heb je de middelen om je absolute droomtuin aan te leggen? Allemaal dingen die meespelen bij het aanleggen van je tuin.

 

Vijver

 

Helaas is de vijver niet ideaal in combinatie met kleine kinderen. Mocht je toch een vijver willen kan daar in het ontwerp wel rekening mee gehouden worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een gazon te nemen en wanneer de kinderen oud genoeg zijn zou je het gazon kunnen vervangen voor een vijver.

 

Zwembad

 

Een zwembad in je tuin? Ook hier heb je weer keuzes te maken. Wil je een prefab zwembad of een bouwkundig zwembad? Een prefab is uiteraard makkelijker en sneller te plaatsen. ook is deze goedkoper in de aanschaf. Het voordeel van een bouwkundig zwembad is dat je deze volledig naar eigen wens kan vormen. Een zwembad is heerlijk in combinate met bijvoorbeeld een jacuzzi om ook in de wintermaanden heerlijk te kunnen ontspannen. Het dagelijkse onderhoud kunt u zelf doen. Daarnaast zal de zwembadbouwer eens per jaar een inspectie uitvoeren.

 

Speeltoestellen

 

Een mooie tuin schommel of een glijbaan in de tuin. Dit is natuurlijk ideaal voor kinderen. Het kan ook makkelijk in het ontwerp van de tuin worden geïntegreerd. Er zijn genoeg voorbeelden van tuinen met bijvoorbeeld een houten speeltoestel die in tuin geïntegreerd is. Bij het ontwerp kunt u er ook gelijk rekening mee houden dat het speeltoestel verdwijnt zodra de kinderen ouder zijn.

 

Zo zie je maar dat er genoeg opties zijn voor je tuin. Dit was natuurlijk nog maar een kleine kneep uit alle mogelijkheden. We raden daarom altijd aan goed onderzoek te doen naar alle mogelijkheden voordat u keuzes gaat maken!

 

http://www.buitenspeelgoed.nl

Leuk speelgoed voor buiten

Je kan je vast nog goed herinneren dan je kinderen net geboren waren. Dan hadden ze zeker veel aandacht nodig iedere nacht. Slapeloze nachten door de huilende baby’s. Alleen het enige voordeel was dat ze nog niet om spullen konden zeuren. En ja als ze dan eenmaal wat ouder worden en naar de basisschool gaan dan zien ze overal steeds meer spullen. Allerlei soorten speelgoed die ze willen hebben. Ze gaan beginnen met zeuren om de meeste gekke dingen. Ze zullen gaan zeuren om huisdieren. Waarschijnlijk willen ze ook allemaal een hond of een kat. Maar een hond lijkt natuurlijk heel lief en schattig, maar wacht maar tot ze hem in de regen moeten uitlaten. Dan vinden ze het waarschijnlijk toch niet zo leuk meer. En dan komt er nog allerlei speelgoed bij kijken wat ze willen hebben. Je hebt speelgoed zoals barbies en voetballen. Dat zijn producten die je gemakkelijk aanschaft en niet al te duur zijn. Daarnaast heb je ook nog heel veel buitenspeelgoed dat enorm veel ruimte in beslag neemt. Denk bijvoorbeeld aan trampolines of schommels. Vaak willen kinderen een trampoline hebben of een schommel of zelfs een zwembad. Nou moeten kinderen begrijpen dat je niet zomaar een zwembad in de tuin kunt plaatsen, maar het zijn kinderen en ze zullen er toch om gaan zeuren. Je kunt er ook voor kiezen om een zandbak te kopen. Dit is buitenspeelgoed waar ze waarschijnlijk wel lang plezier van gaan hebben. Een zandbak kopen is dus wel een goede aanschaf. En bovendien kan je heel neutrale zandbakken kopen waardoor ze niet lelijk in je tuin staan. Vaak hebben ze neutrale kleuren zodat ze niet zo opvallen. En je kunt ze ook als opbergplaats gebruiken voor ander speelgoed. Als je de deksel van de zandbak erin doet zie je er niks meer van en slingert er geen speelgoed door je hele tuin heen.

http://www.buitenspeelgoed.nl

Anders dan anders

Normaliter is de beschikking hebben over televisie en internet op de camping een luxe die als overbodig kan worden gezien. Maar dat zou ik me kunnen voorstellen als ik een tent zou zien staan met een schotel er naast of ergens er om heen om voor maximale verbinding te zorgen. Maar met een camper of caravan is het een ander verhaal.

Schotels en haar antennes zijn al voor een paar honderd euro te verkrijgen. Ze zorgen ervoor dat de bewoner van het mobiele huisje dus over alle zenders in de wereld beschikt. En sinds kort ook over internet. Door verbinding via een satelliet is het dus heel gemakkelijk en gebruiksvriendelijk om gewoon nog te blijven kunnen doen wat je thuis ook deed. Zodat je ondanks het feit dat men kampeert toch de gewenste comfort kan houden.

Deze schotelantenne caravan of deschotelantenne camper zijn redelijk goedkoop als je kijkt naar wat ze allemaal voor een gemakken kunnen bieden. Zeker de bedrijven tegenwoordig zijn er onwijs in gespecialiseerd en weten precies wat bij de wensen van de klant aansluit.

Er bestaan tegenwoordig tientallen modellen voor alles en iedereen die weer andere wensen heeft. Het komt er op neer dat met de technologie van tegenwoordig de mogelijkheden onbegrensd zijn. En als dit het geval is slaat de fantasie op hol en is er een soort over productiviteit die er voor zorgt dat er steeds meer modellen in omloop komen. Dit draagt echter ook weer bij aan de keuze stress die vaak leidt tot minder kwalitatieve keuzes. Onderzocht is of de hoeveelheid opties daadwerkelijk bijdraagt aan het uiteindelijke netto geluk van de kiezer. De conclusie was dat hoe meer keuzes er zijn hoe groter het gevoel van het missen van het gene dat je niet hebt gekozen. En dat leidt vervolgens tot een afname van bevrediging na een keuze.

http://www.deschotelshop.nl

Bestrating laten doen in Friesland

Bestrating Friesland

Af en toe wilt u gewoon wel eens iets aan uw tuin veranderen. Dit kan zijn door verschillende redenen; uw tuin is simpelweg toe aan renovatie, door de jaren heen zijn de tegels wel erg verslechterd of bijvoorbeeld omdat u een nieuw huis heeft en u toch net een iets ander tuin interieur wilt dan de vorige eigenaar. In deze situaties is het een optie om bij uw huis in Friesland, bestrating te laten aanleggen. Tegenwoordig ziet u overal in Friesland bestrating, echter was dit vroeger heel anders. Vroeger was er juist erg veel weiland in Friesland, maar mooie bestrating kan ook een erg natuurlijke uitstraling geven. Er zijn wel verschillende zaken bij bestrating in Friesland waar u rekening mee moet houden. Wanneer u bijvoorbeeld bestrating wilt van uw huis naar een nieuw tuinhuisje of juist naar een terras, zijn er verschillende zaken waar u wel echt rekening mee moet houden. Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende soorten materialen, welke vindt u het mooist van alle? En is dit materiaal dan ook het meest praktische materiaal? Dit is erg belangrijk. Het kan namelijk zijn dat u veel van huis bent, waardoor u weinig tijd heeft en / of wilt besteden of juist uitbesteden aan het onderhoud van uw tuinbestrating in Friesland. Wanneer u in uw tuin een vijver of een bloemenbed heeft, zijn er ook verschillende factoren die een rol kunnen spelen in de bestrating van uw tuin. Ook wanneer u minder mobiel bent, is het belangrijk om voor een soort materiaal te kiezen waarbij het verplaatsen binnen de tuin uw erg gemakkelijk wordt gemaakt. Daarnaast is het slim om voor materiaal te kiezen welke voor erg veel grip zorgt, zodat u niet zult uitglijden in de winter.

Het uitbesteden van de bestrating in Friesland

Wanneer u de bestrating van uw tuin liever niet zelf doet, kunt u er voor kiezen om uw tuin te laten bestraten door een ervaren en professioneel hoveniersbedrijf. Veel mensen laten tegenwoordig hun tuin bestraten door zo’n hoveniersbedrijf, dit komt doordat zij simpelweg goed en netjes werk leveren, maar ook omdat dit vaak helemaal niet erg prijzig is. Hoveniersbedrijven in Friesland zijn vaak vakmensen, zij zijn gespecialiseerd in “het werk in de tuin” en kunnen dus erg goed bestraten. U kunt overleggen met een hoveniersbedrijf over de mogelijkheden, daarnaast kunt u ook om advies vragen, wat de beste en tevens mooiste bestrating zal zijn voor uw tuin.

Tuinbestrating

Een stapje verder met het inbouwen van je zwembad

Bij een eigen zwembad komen nog een hoop dingen kijken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon een klein bad van 100 euro in de tuin neer te zetten of je kiest ervoor om er het hele jaar door van te kunnen genieten door een zwembad in te laten graven in je tuin. Dit is een vrij grote investering die je dan doet, maar met een klein beetje moeite kun je er jaren lang plezier van hebben. Je kunt echter niet zomaar een zwembad laten aanleggen. Als je namelijk in een huur huis woont dan is het al een stuk lastiger dan wanneer je een eigen huis hebt. Bij een huurhuis kun je namelijk weer problemen krijgen met de woningstichting en dat wil je ook weer niet hebben.

Als je er dan toch klaar voor bent een eigen zwembad neer te zetten dan komt er ook nog heel wat bij kijken. Je moet natuurlijk kijken hoe groot je het zwembad wilt hebben en of het allemaal mogelijk is om in tuin te doen. Als het moeilijkste werk allemaal achter de rug is en het gat gegraven is en je zwembad gevuld is, dan moet je gaan kijken naar hoe je het zwembad schoon gaat houden. Het is belangrijk dat je gebruik maakt van chloor en andere middelen om je zwembad schoon te houden. Je wilt niet dat het binnen de kortste keren helemaal groen uitslaat. Je moet dus informatie inwinnen over hoe je het bad schoon gaat houden. Daarnaast moet je ook gaan kijken naar zwembadlamellen. Met een lamellen afdekking zorg je ervoor dat je zwembad zich ’s avonds niet vult met vervelende bladeren of andere dingen die je liever niet in je zwembad hebt rond dwarrelen. Het kan een hele klus zijn om je zwembad op te zetten, maar als het eenmaal staat kun je er jaren plezier van hebben.

http://www.lamellenafdekkingen.nl/

Waarom een terrasverwarmer op gas?

Een ruim aanbod terrasverwarmers op gas online

Voor een koude zomeravond, een buitenfeestje in de herfst of een glaasje glühwein in december op uw terras is een terrasverwarmer een welkome aanwinst. Niets gaat boven de frisse buitenlucht, maar met lage temperaturen kan onze interne kachel wel wat hulp gebruiken. Rillen van de kou is immers alles behalve comfortabel. Geniet van de warmte en het comfort van een terrasverwarmer; voor elke gelegenheid!

Verwarm uw terras met een terrasverwarmer op gas

Terrasverwarmers op gas zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, zodat er altijd een model is dat precies aan uw wensen voldoet. Sierlijk, stijlvol, ruimtebesparend of een echte krachtpatser, kies voor de terrasverwarmer die bij u en uw wensen past. 

Voordelen van terrasverwarmers op gas
Wanneer u op zoek bent naar een terrasverwarmer die u overal kunt plaatsen is een model op gas de juiste keuze. Op het balkon, in de tuin of op de camping, deze warmtebron werkt altijd, mits de gasfles gevuld is. U kunt zoveel gasverwarmers plaatsen als u zelf wilt, u bent immers niet afhankelijk van een stroomgroep. Een ander voordeel van een terrasverwarmer op gas is dat er doorgaans meer vermogen beschikbaar is doordat de afhankelijkheid van een beperkte capaciteit van het elektriciteitsnet ontbreekt. De gasterrasverwarmers werken op aardgas, butaangas of propaangas. De gasflessen kunnen bij een lokale dealer worden gekocht en ingeruild.

Nadelen van een terrasverwarmer op gas
Een terrasverwarmer op gas betekent slepen met zware gasflessen en zoeken naar vulpunten. Als u de gasfles niet op tijd laat vullen, zit u alsnog in de kou. Een reserve gasfles is dus aan te raden, maar deze neemt ook de nodige ruimte in beslag. Daarnaast is verwarmen op gas duurder dan verwarmen middels elektriciteit en stoot de gasverwarmer veel CO2 uit. Verwarmers op gas zijn vaak groter dan de elektrische variant wat betekent dat ze meer ruimte in nemen als ze opgeborgen moeten worden.

Terrasverwarmers op Tuincentrum Overzicht.nl

Op Tuincentrum Overzicht.nl vindt u een ruim aanbod terrasverwarmers op gas, elektra en vuurkorven. U vindt er bekende merken terrasverwarmers, zoals Barbecook, Happy Cocooning, Sunred en meer. Breng snel een bezoek en bekijk, vergelijk en scoor de beste deal op Tuincenturm Overzicht.nl

http://www.tuincentrumoverzicht.nl/producten/145/terrasverwarmers

Groenevenementen in december 2014

Groenevenementen in december

Met de Kerst in aantocht zijn er altijd vollop leuke workshops, kerstshows en andere groenevenementen om aan deel te nemen of te bezoeken. In het onderstaande overzicht hebben wij weer een aantal leuke groenevenementen in de maand december voor u op een rij gezet.

Imkerij en bijenmuseum EcoPollGeffen01-03 t/m 31-12Kroonjuwelen van de HortusAmsterdam01-04 t/m 31-12Kerst workshopsVrouwenakker29-11 t/m 23-12Beleef de magie van kerst in De Orchideeën HoeveLuttelgeest09-12 t/m 26-12WinterfairEext13-12 t/m 14-12Kerstmarkt bij PassifloraDrachten12-12 t/m 13-12Kerst op Landgoed KeukenhofLisse12-12 t/m 14-12Landgoedmarkt in Kerstsfeer Hof te DierenDieren14-12

Drie groenevenementen in december uitgelicht

Beleef de magie van kerst bij De Orchideeën Hoeve

Bij De Orchideeën Hoeve kunt u genieten van al het goede dat Kerstmis in zich heeft. Van 9 tot en met 26 december kunt u een magische kerstsfeer beleven. Tijdens het evenement heeft u keuze uit een ruim assortiment klassiek, modern en hip kerstbloemwerk om de kerstsfeer in huis helemaal compleet te maken. Ook worden er (inloop)workshops en demonstraties georganiseerd. En om dit evenement nog specialer te maken zullen de tuinen donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13, vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 december van 17.00 tot 21.00 uur verlicht worden met duizenden echte kaarsjes, talloze lampjes en verlichte fonteinen. Dit is een evenement wat u beslist niet mag missen!

Kerst op Landgoed Keukenhof

Landgoed Keukenhof opent 12 tot en met 14 december haar deuren voor iedereen. De leukste en grootste kerstfair van de Bollenstreek zit ook dit jaar weer vol met verrassingen. De authentieke kerstsfeer van dit feest is te danken aan sfeervolle verlichting, knisperende vuurkorven en entertainment voor jong en oud. In de tuinen van het historische landgoed zullen ongeveer 100 standhouders hun koopwaar aanbieden. Alles bij elkaar is dit een evenement wat u moet bijwonen!

Kerst workshops

Maak nu zelf een mooi kerststuk voor de complete kerstsfeer in uw huis! U kunt alleen een datum plannen of samen met uw vrienden, gezin en/of familie komen. Ieder krijgt zijn eigen kerststuk mee naar huis. Eén workshop duurt twee en een half uur en kost ongeveer €25,-. De prijs is afhankelijk van hoe groot u uw kerststuk maakt. Voor een complete kerstsfeer bij u thuis kunt u zich nu inschrijven!

Liever een kerstshow bij een tuincentrum in de buurt bezoeken? Kijk dan hier voor de openingstijden van uw favoriete tuincentrum.

http://www.tuincentrumoverzicht.nl/actueel/2579/groene-evenementen-in-december