Genieten van je tuin
Image default
Bouwen en verbouwen

Bouwbedrijven moeten bouwen

De bouwsector is volgens vele analisten het hardst getroffen in de economische crisis, stukken harder dan alle andere sectoren in Nederland. Dit is op zich best logisch: in een crisis wil men het liefst zo min mogelijk geld uitgeven en wordt er al helemaal niet geïnvesteerd in grote projecten, zoals nieuwbouw. Ook renoveren wordt vaak uitgesteld, want dat kan immers later ook nog wel een keer, als de toekomst er rooskleuriger uitziet. Maar toch zijn er ook andere redenen die er voor hebben gezorgd dat veel bouwbedrijven in zwaar weer zijn belandt en die hebben eigenlijk niet eens zo veel te maken met de crisis.

Waar de bouwsector zich vroeger non-stop kon richten op bouwen, zijn er over de jaren een aantal andere taken bijgekomen en is de regelgeving aangescherpt. De nieuwe regelgeving zorgt ervoor dat veel bouwbedrijven te maken krijgen met veel papierwerk, en ook zien veel bouwbedrijven zich genoodzaakt om hun eigen werknemers op te leiden, puur omdat er momenteel weinig animo is voor een baan in de bouwsector en de vraag groter is dan het aantal nieuwe bouwers.

Daarnaast hebben andere binnenlandse ontwikkelen naast de crisis ook hun duit in het zakje gedaan. De bouw cao is één van de meest complexe CAO’s geworden en tot overmaat van ramp is er momenteel nog steeds geen akkoord gesloten: de onderhandelingen zitten al maanden muurvast. Hierdoor wordt het berekenen van de salarissen en het doen van de salarisadministratie niet makkelijker, wat ook weer voor extra werk zorgt. Overigens kan hier gelukkig wel wat aan gedaan worden: zo biedt CBBS.nl een service aan waarbij zij het berekenen van het loon van het bouwbedrijf overnemen. Zo hoeft een bouwbedrijf zich niet bezig te houden met de salarissen en de administratie, maar kunnen bouwbedrijven doen waar ze goed in zijn: bouwen.

http://www.cbbs.nl/

Gerelateerde artikelen

Het bevestigen van balken

De boomstronk verwijderen

Contactlijm en alles wat je lijmt zit muurvast