Een Verticale tuin, weinig ruimte nodig

De Verticale tuin is superhandig als je niet zoveel ruimte hebt in de tuin of op het balkon en toch een moestuin wilt maken. Leuk om je eigen kruiden, groente, bloemen, planten te kweken in deze plantentas.

Geluiddempend effect

Een Verticale tuin werkt eveneens geluiddempend en kan ook binnenshuis worden opgehangen. Een prachtige groene wand kan hiermee worden gemaakt of in de keuken om je eigen keukenkruiden te maken.

Een ander voordeel van meer groen in de tuin is dat de omgeving minder warm wordt in de zomer, het zogenoemde hitte eiland effect wordt hierdoor verminderd. En het filtert fijnstof uit de lucht wat tevens een gezonde lucht creeert.

De verticale tuin is zeer eenvoudig te bevestigen  door middel van de voorgemonteerde lussen op uw balkon, terras, muur, dakteras, gevel of schutting. Met een bundelband vastzetten, aarde in de tas en de zaden, planten, bloemen, groente of fruit en klaar ben je.

Groene gevels

Tegenwoordig is een verticale tuin steeds meer te zien op gevels in de stad op openbare gebouwen of woontorens, bijvoorbeeld op het dak van een ziekenhuis, universiteit. In het buitenland wordt dit steeds meer toegepast omdat het dus voor meer zuurstof zorgt, fijnstof uit de lucht haalt en bevordert de biodiversiteit in de stad.

Voordeel Verticale tuin

  • Geluiddempend
  • Filtert fijnstof uit de lucht
  • Hitte Eiland effect, minder warm in de zomer
  • Eenvoudig geplaatst
  • Hoogwaardig vilt, zorgt voor goede wateropname
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Lekker geurend in huis door kruiden
  • Interessant voor uw kinderen om te zien hoe alles groeit

Wilt u ook uw eigen kruiden zoals basilicum, oregano, munt kweken? Simpeler en eenvoudiger kan het niet.

Of een plantenwand, een mooie groene gevel of hekwerk, of een vrolijke bloemenmuur.

KunsthaagEU heeft een aantal verticale tuinen, plantentassen in het assortiment die u waarschijnlijk zoekt.

Bezoek onze website en laat u inspireren klk hier

 

 

 

https://kunsthaag.eu/Verticale-tuin

Wat zijn plantenlabels of plantenetiketten?

Plantenlabels

Wanneer je als tuinbedrijf planten hebt zal je er mee in aanraking komen dat je iets nodig hebt om de planten te prijzen. Een normale prijzentang is niet handig aangezien mensen dat waarschijnlijk niet zien. Ook moet je een beetje informatie geven over de plant of boom. Mensen moeten weten wat voor soort het is, of het veel onderhoud nodig heeft en hoe groot het wordt. Hierdoor is het belangrijk om plantenlabels te hebben. Op die manier weten mensen precies hoe en wat. Het enige wat je moet beslissen is hoe groot de labels moeten worden, wat erop komt te staan en hoeveel je er van nodig hebt. In plaats van plantenlabels kan je ook steeketiketten gebruiken. Dit kan je voornamelijk bij bloemen doen waarbij je niet een plantenlabel kan ophangen aan een tak.

Plantenetiketten

Er zijn niet veel bedrijven te vinden die dit kunnen afdrukken. Toch is een plantenetiket een erg gewild product. Wanneer je op het internet gaat zoeken zal je zien dat er een aantal bedrijven zijn die dit kunnen afdrukken. Samen met het bedrijf ga je bekijken wat je nodig hebt en welke eisen de etiketten moeten hebben. Het bedrijf kan je ook altijd advies geven over wat het best bij jou en je bedrijf past. Zo kom je er altijd met een goed gevoel weg en zal je zien dat je de juiste steeketiketten of plantenetiketten ontvangt.

https://www.drukwerkgroningen.nl/producten/plantenlabels

Maak uw bloemetje persoonlijker

Kaartje in uw bloem

Als je in een bloemenzaak komt is er vaak een etiket of op de plantenpot geplakt of met een prikker de grond in gestoken deze laatste vorm van etiketten noemen we ook wel steeketiketten. Deze noemen we zo omdat je ze ergen in kan steken, het uiteinde heeft namelijk een punt waardoor hij gemakkelijk in de grond gestoken kan worden. steeketiketten worden voornamelijk gebruikt bij planten. Op dit steeketiket staat dan op de voorkant vaan de naam van de plant en eventueel de streepjescode maar deze code kan ook op de pot van de plant geplakt zijn, en vaak op de achterkant staat beschreven voor welk type weer de plant het best geschikt is en of het in binnen- of buitenplant is, ook staat er weer gegeven of de plant of een zonnige of juist op een schaduw plek geplaatst moet worden.

Verschillende vormen van steeketiketten

Steeketiketten kunnen er erg verschillend uitzien. Zo kan het materiaal alleen al erg verschillen er zijn namelijk onder andere kartonnen, metalen en houten steeketiketten. De kartonnen zijn vaak kant en klaar gedrukt. Bij de andere mogelijke materialen, kan het etiket uitgeprint worden en op het materiaal geplakt worden die dan vervolgens in de grond gezet kan worden. de kartonnen etiketten hebben een speciale laag erover zitten zodat het tegen de regen kan en dus gewoon buiten in de grond gezet kan worden zonder dat deze kapot zal gaan.

https://www.drukwerkgroningen.nl/