Wat zijn plantenlabels of plantenetiketten?

Plantenlabels

Wanneer je als tuinbedrijf planten hebt zal je er mee in aanraking komen dat je iets nodig hebt om de planten te prijzen. Een normale prijzentang is niet handig aangezien mensen dat waarschijnlijk niet zien. Ook moet je een beetje informatie geven over de plant of boom. Mensen moeten weten wat voor soort het is, of het veel onderhoud nodig heeft en hoe groot het wordt. Hierdoor is het belangrijk om plantenlabels te hebben. Op die manier weten mensen precies hoe en wat. Het enige wat je moet beslissen is hoe groot de labels moeten worden, wat erop komt te staan en hoeveel je er van nodig hebt. In plaats van plantenlabels kan je ook steeketiketten gebruiken. Dit kan je voornamelijk bij bloemen doen waarbij je niet een plantenlabel kan ophangen aan een tak.

Plantenetiketten

Er zijn niet veel bedrijven te vinden die dit kunnen afdrukken. Toch is een plantenetiket een erg gewild product. Wanneer je op het internet gaat zoeken zal je zien dat er een aantal bedrijven zijn die dit kunnen afdrukken. Samen met het bedrijf ga je bekijken wat je nodig hebt en welke eisen de etiketten moeten hebben. Het bedrijf kan je ook altijd advies geven over wat het best bij jou en je bedrijf past. Zo kom je er altijd met een goed gevoel weg en zal je zien dat je de juiste steeketiketten of plantenetiketten ontvangt.

https://www.drukwerkgroningen.nl/producten/plantenlabels

Maak uw bloemetje persoonlijker

Kaartje in uw bloem

Als je in een bloemenzaak komt is er vaak een etiket of op de plantenpot geplakt of met een prikker de grond in gestoken deze laatste vorm van etiketten noemen we ook wel steeketiketten. Deze noemen we zo omdat je ze ergen in kan steken, het uiteinde heeft namelijk een punt waardoor hij gemakkelijk in de grond gestoken kan worden. steeketiketten worden voornamelijk gebruikt bij planten. Op dit steeketiket staat dan op de voorkant vaan de naam van de plant en eventueel de streepjescode maar deze code kan ook op de pot van de plant geplakt zijn, en vaak op de achterkant staat beschreven voor welk type weer de plant het best geschikt is en of het in binnen- of buitenplant is, ook staat er weer gegeven of de plant of een zonnige of juist op een schaduw plek geplaatst moet worden.

Verschillende vormen van steeketiketten

Steeketiketten kunnen er erg verschillend uitzien. Zo kan het materiaal alleen al erg verschillen er zijn namelijk onder andere kartonnen, metalen en houten steeketiketten. De kartonnen zijn vaak kant en klaar gedrukt. Bij de andere mogelijke materialen, kan het etiket uitgeprint worden en op het materiaal geplakt worden die dan vervolgens in de grond gezet kan worden. de kartonnen etiketten hebben een speciale laag erover zitten zodat het tegen de regen kan en dus gewoon buiten in de grond gezet kan worden zonder dat deze kapot zal gaan.

https://www.drukwerkgroningen.nl/