Genieten van je tuin
Image default
Alarmsysteem

5 ideeën om veiliger te wonen

Niet iedereen voelt zich thuis altijd veilig dit kan verschillende oorzaken hebben. Of het nou om de situatie gaat die je met je gezin thuis hebt of om de plek waar je woont het is allemaal zeker niet fijn. Dus hier zijn een aantal tips om je thuis beter en veiliger te voelen.

 

Onveilige omgeving

Als je je niet veilig voelt thuis omdat de locatie van je huis gewoon niet veilig is, dan kun je daar zeker wat aan doen. Je kunt namelijk altijd camera’s installeren. Op deze manier kun je altijd controleren wat er gaande is in je huis. Als je niet wilt dat mensen camera’s in en rondom je huis kunnen zien kun je een kijkje nemen in de spy shop. Hier kun je van alles vinden voor je eigen veiligheid, maar dus ook camera’s die verborgen zijn. Verborgen camera’s heten spy cams en met deze camera’s weet niemand dat ze gefilmd worden.

 

Nog een idee is om een alarmsysteem te installeren. Je hebt een heleboel verschillende soorten, maar de meest bekende is natuurlijk een alarm voor op je deur en ramen zodat niet s’nachts of als je niet thuis bent naar binnen kan komen. Dit kan je helpen beter te slapen s nachts. Ook krijgt de politie hierbij een melding als er iemand onbevoegd jouw huis betreed. Op deze manier kun je je weer veilig voelen thuis en hoef je je  nergens druk over te maken.

Nood optie

Je kan ook nog als nood optie een gps tracker kopen die een noodknop heeft. Zodra je de noodknop belt wordt jouw noodlijn in contact geschakeld en als je deze tracker bij je kan houden kun je altijd gevonden worden. Er wordt hulp ingeschakeld met de druk op één knopje en kun je zo weer veilig thuis zijn en slapen. Er zijn ook gps trackers voor in je auto als je bang bent dat die gestolen word. Verder zou je nog bewegingssensor kunnen kopen of laten installeren zodat als er iemand je huis betreed je een melding krijgt op je telefoon. Dit kun je ook koppelen aan camera’s, zodat camera’s alle bewegende dingen in je huis gaan filmen.

 

Anti diefstal

Ook zou je nog een keyfinder kunnen kopen dit is in principe ook een gps tracker, alleen deze kan ook een geluid afspelen als je in de buurt komt. Dit kun je bijvoorbeeld in je rugzak, aan je sleutels hangen of in je telefoon hoesje stoppen voor het geval dat er iets gestolen wordt. Dan zou je het weer terug kunnen vinden. En als je het zelf kwijt raakt is het ook handig want dan kan je het nog steeds terug vinden. Ook zou je nog verborgen kluizen kunnen kopen om je spullen in te bewaren, voor als je echt zeker wilt zijn dat je spullen niet meegenomen worden bij het geval van een inbraak. Dit zijn bijvoorbeeld kluizen die op een boek lijken maar een opslagplek hebben of een koffiebeker met een opslagplek er in. Er zijn zelfs kluizen die op een werkende thermometer lijken. Ook is er een muntje met opslag voor een sd kaartje.

 

https://www.sitcon.nl/