Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Tuintrends voor een kleine tuin

De tuin is een plek waar we veel tijd doorbrengen wanneer het weer dit toelaat. Een plek om te ontspannen en te genieten van onze vrije tijd. Als je niet de beschikking hebt over een redelijk grote tuin kun je ook veel minder. Je hebt geen ruimte voor een tuinhuis of jacuzzi. Toch hoeft dit geen belemmering te zijn in de gezelligheid en het ontwerp. Er zijn veel trends die je kunt toepassen om van je kleine tuin een spektakel te maken waar je vrienden en familie jaloers op zijn. 

Meer groen, minder tegels

De afgelopen jaren zijn veel tuinen omgetoverd van groenrijk naar bestrating. Vroeger wilde iedereen liever alles bestraat hebben. Bestrating vergt minder onderhoud en is veel gebruiksvriendelijker. Dit is tegenwoordig niet meer zo. Neem afscheid van al die saaie tegels en leg een leuk grasveldje aan. Zorg voor de combinatie tussen groen en bestrating. Creëer verhoogde bloembakken met kleurrijke bloemen. 

Maak sfeer met de juiste verlichting 

In de tuin is goede verlichting voor velen een bijzaak. Erg zonde, want tegenwoordig zijn er mooie lampen en armaturen verkrijgbaar die juist je tuin compleet maken. Mooie buitenverlichting is niet alleen functioneel maar brengt ook sfeer tot in de late uurtjes. Je kunt kiezen voor Philips hue buitenverlichting en je tuin met een druk op de knop omtoveren tot wat je zelf zou willen. Er zijn verschillende armaturen en lampen beschikbaar die speciaal ontworpen zijn voor de tuin. Ook accessoires, zoals een hue bewegingssensor om ook de veiligheid te verhogen is verkrijgbaar. Alle lampen en accessoires werken draadloos samen.

Houtkachel en vuurschalen

Ook in de winter is het heerlijk vertoeven in de tuin. Om de kou te onderdrukken is het lekker om een vuurkorf of schaal te hebben. Dit brengt naast warmte ook sfeer. Zeker in combinatie met je nieuwe verlichting. Niks is zo heerlijk om in je eigen tuin te genieten van je warme chocomelk voor de brandende vuurschaal.