Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Soorten schuttingen

Een schutting speelt vaak een belangrijk rol in de uitstraling van je tuin. Niet alleen biedt het privacy en veiligheid, maar het kan ook een decoratief element zijn. Er zijn verschillende soorten schuttingen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel zullen we enkele van de meest populaire typen bespreken.

Cortenstalen schutting

We beginnen maar meteen met een wat minder bekend soort schutting: een cortenstalen schutting. Een cortenstalen schutting is van staal dat niet meer verder roest. Dit betekent dat cortenstaal weervast is. Het kan dan ook zonder moeite het hele jaar buiten staan. De roodbruine kleur geeft de schutting een robuuste, industriële uitstraling en past goed in moderne tuinen. Een ander voordeel is dat een schutting van cortenstaal weinig onderhoud vergt en dus zeer duurzaam is.

Houten schutting

Een houten schutting is een klassieke keuze voor veel tuiniers. Het biedt een warme uitstraling en past goed in traditionele tuinen. Er zijn veel verschillende soorten hout om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Een houten schutting vereist echter wel enig onderhoud, zoals regelmatig schilderen of beitsen. Vaak kiest men ook voor hardhout palen, voor het vertragen/tegengaan van houtrot. Daarnaast zie je dat sommige tuinen voorzien zijn van een houten schutting, maar dat de palen van beton zijn.

Schutting door middel van planten

Een andere optie voor een schutting is om deze te maken met behulp van planten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van hedera, klimop of andere klimplanten. Het voordeel van een groene schutting is dat deze goed integreert in de natuurlijke omgeving en zorgt voor een meer natuurlijke uitstraling van de tuin. Daarnaast zijn deze schuttingen goed voor het milieu en bieden ze extra bescherming tegen de wind.

Conclusie: er zijn diverse soorten schuttingen, waarbij het afhangt van je wensen wat de beste schutting is voor jouw tuin. Of je nu de voorkeur geeft aan een robuuste cortenstalen schutting, een klassieke houten schutting of een schutting gemaakt van planten, er is altijd wel een optie die past bij jouw wensen.

https://www.steelgarden.nl/producten/schuttingen/