Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Klaar voor een energiezuinig huis? Hier is wat je nodig hebt: HR++ glas!

Het verduurzamen van je woning is tegenwoordig een hot topic. Energiezuinig wonen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een van de meest effectieve manieren om je huis energiezuiniger te maken, is door het plaatsen van hoogrendementsglas, oftewel HR++ glas. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over dit type glas en waarom het een slimme investering is voor jouw woning.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is een type dubbel glas dat bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw (luchtruimte). Deze spouw is gevuld met een edelgas, meestal argon, wat zorgt voor een betere isolatie dan gewoon dubbel glas. Daarnaast is er op één van de glasplaten een onzichtbare coating aangebracht, die warmte reflecteert en zo nog beter isoleert. Hierdoor houdt HR++ glas de warmte in huis beter vast en gaat er minder energie verloren.

De voordelen van HR++ glas

Het plaatsen van HR++ glas in je woning brengt verschillende voordelen met zich mee:

1. Energiebesparing: Doordat HR++ glas beter isoleert dan gewoon dubbel glas, verlies je minder warmte en hoef je minder te stoken. Dit kan je een flinke besparing op je energierekening opleveren. Volgens Milieu Centraal kan het vervangen van enkel glas door HR++ glas in een gemiddelde eengezinswoning een jaarlijkse besparing van €240 opleveren.

2. Comfort: HR++ glas zorgt voor een aangenamer binnenklimaat. In de winter blijft het warmer in huis en in de zomer houdt het glas de hitte juist beter buiten. Daarnaast heb je minder last van koudeval bij de ramen en van condensvorming aan de binnenzijde van het glas.

3. Geluidsisolatie: HR++ glas heeft ook een geluidswerende werking. Het houdt geluid van buitenaf beter tegen, waardoor je minder last hebt van verkeerslawaai of andere geluiden van buiten.

4. Waardevermeerdering van je woning: Een goed geïsoleerde woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan de waarde van je huis verhogen.

5. Milieuvriendelijk: Door minder energie te verbruiken, stoot je minder CO2 uit. Dit is beter voor het milieu en draagt bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

Waar moet je op letten bij het kiezen van HR++ glas?

Als je overweegt om HR++ glas te laten plaatsen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:

1. Kies voor een betrouwbare leverancier, zoals Glasgigant, die kwalitatief hoogwaardig HR++ glas levert en vakkundig kan plaatsen.

2. Let op de U-waarde van het glas. Dit geeft aan hoe goed het glas isoleert. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. HR++ glas heeft meestal een U-waarde tussen de 1,0 en 1,2 W/m²K.

3. Houd rekening met eventuele extra kosten voor het aanpassen van kozijnen of het plaatsen van ventilatieroosters. Goede isolatie kan namelijk zorgen voor minder natuurlijke ventilatie, waardoor het belangrijk is om voldoende frisse lucht in huis te hebben.

Kortom, als je klaar bent voor een energiezuinig huis, is HR++ glas een slimme investering. Het zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat, bespaart energie en is beter voor het milieu.