Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

De perfecte gourmet in vijf stappen

Pasen is net achter de rug, maar dat betekent niet dat jij niet meer mag genieten van een lekkere gourmet. Deze bezigheid lijkt enorm feestdag-gebonden, maar dat hoeft hij niet per sé te zijn. Sterker nog: we raden enorm aan om wanneer jij er zin hebt de gourmet klaar te zetten. Dit doe je aan de hand van de volgende vijf stappen!

1. Uitnodigingen

Gourmetten hoeft niet per sé op een feestdag, maar het zorgt wel automatisch voor een feestelijke sfeer. Het is daarom ook het leukst om dit met vrienden of familie te doen. Deze komen niet vanzelf: een uitnodiging om langs te komen voor een lekkere gourmet is hier de start van. Je maakt hiermee al gelijk iedereen enthousiast en kunt waarschijnlijk zelfs het aanbod van hulp verwachten. 

2. Inkopen doen

Nu je weet wie er allemaal komen, weet je ook al ongeveer wat je op tafel kunt gaan zetten. We verwachten hierbij dat jij de dieetwensen van je gasten al goed kent en dus dat je je eigen boodschappenlijstje kan maken. Staat er bij jou alleen vlees op tafel, of kies je ook voor unieke vegan gerechten of toevoegingen, zoals komkommer of vleesvervangers? Een andere aankoop die je absoluut niet vergeten kunt, is het gourmetstel en alle verdere benodigdheden!

3. Klaarmaken

We spreken over een gourmet, wat betekent dat er telkens kleine stukken vlees verorberd zullen worden. Aangezien jij de gastheer bent, speel je ook een grote rol in de voorbereiding van dit vlees. Je zorgt er namelijk voor dat alles al van tevoren in het juiste formaat beschikbaar is gemaakt, zodat tijdens de gourmet iedereen kan gaan zitten en kan genieten.

4. Tafel dekken

Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat alles perfect is. Dit zit hem dus niet alleen in wat je op tafel zet, maar ook hoe de tafel eruit ziet. Zodra de eerste gasten binnen druppelen, moeten zij gelijk verwonderd zijn over hoe leuk je alles ingericht hebt. De tafel is uitnodigend op zich en het water loopt al in de mond – alle ingrediënten voor een perfecte gourmet dus!

5. Eet smakelijk!

Is iedereen aanwezig, dan kan de gourmet beginnen! Je hoeft je nu nergens meer zorgen over te maken, aangezien je over alles vooraf al hebt nagedacht. Bon appetit!

Tip: wil jij zeker weten dat je alle juiste benodigdheden voor je gourmet in huis hebt, neem dan eens een kijkje op de website van Van ’t Ende. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor de perfecte gourmet, en nog veel meer.

 

https://www.vantende.nl