Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Bij deze klussen komt een minigraver goed van pas

Er zijn verschillende soorten graafmachines de je aan kan schaffen. Is een grote graafmachine te overdreven en zijn de werkzaamheden met een schep niet goed te doen? Dan is een minigraver de perfecte keuze. Hiermee doe je kleinere graafwerken voor een ruimte waar dit ideaal voor is. Hier wordt verteld bij welke klussen dit goed van pas komt en wat de voordelen zijn.

Voordelen van minigravers 

Een groot voordeel is dat minigravers makkelijk te besturen zijn. Iedereen kan dit namelijk. Het is ook aangenaam dat je het voor meerdere klussen in kan zetten. Je hebt minigravers in meerdere maten en gewichten waardoor het geschikt is voor veel verschillende werkzaamheden.

 

Het is ook eenvoudig ontworpen waardoor het makkelijk te onderhouden is. Op deze manier heb je er lang plezier van. Het is ook relatief goedkoop voor een graafmachine en het scheelt je een hoop werk en energie.

Verschillende klussen

Voor verschillende klussen heb je verschillende soorten minigravers. Dit gaat vooral om de gewichtsklasse. Voor kleine graafwerkzaamheden is een 1-tonner erg geschikt. Deze zijn vaak maar 85 centimeter breed en passen dan handig door de deur.

 

Voor graafwerkzaamheden die iets groter zijn gebruik je een 2,5-tonner. Deze wordt vaak gebruikt voor het uitgraven van waterputten of rioleringen. Als je nog grotere werkzaamheden gaat verrichten is een 6 tot 8-tonner erg geschikt. Hier zit ook een cabine in die comfortabel hoort te zijn.

 

Als je een minigraver nodig hebt kijk je dus eerst naar de soort werkzaamheden en het passende gewicht. Waar je nog meer op let is dat het gebruikscomfort goed is. De cabine moet comfortabel zijn en het moet geschikt zijn voor koude en warme temperatuur. Omdat het een investering is kijk je ook naar de duurzaamheid, want je wil wel dat het nog lang meegaat. Voor alle klussen is kwaliteit van belang. Je kan er ook voor kiezen om minigravers te huren als je maar voor een korte periode werkzaamheden moet verrichten.