Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je nodig hebt voor een kleine upgrade in je tuin

De afgelopen jaren is het weerbeeld in ons land serieus aan het veranderen. We hebben vaker en vaker met warme dagen te maken, waardoor je meer en meer tijd in je tuin door kunt brengen. Is dat precies hetgeen dat je wilt doen? Dan is het verstandig om je tuin van een kleine upgrade te voorzien. Met slechts een kleine upgrade kun je je tuin veel meer naar wens maken.

 

Voor het uitvoeren van zo’n kleine upgrade heb je wel wat zaken nodig. De belangrijkste zaken die je nodig hebt, vind je hieronder.

 

Tuinaarde en/of potgrond

Als je aanpassingen aan je tuin door gaat voeren, is de kans heel groot dat je tuinaarde nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe border in je tuin creëren? Vul deze border dan met tuinaarde, zodat je de plantjes op de juiste hoogte in de border kunt plaatsen.

 

Of ben je van plan om een nieuwe grasmat in je tuin aan te leggen? Zorg er dan voor dat het gebied onder de nieuwe grasmat volledig vlak is; dat krijg je voor elkaar met tuinaarde. Op de tuinaarde kun je vervolgens prima de graszoden neerleggen.

 

Niet alleen tuinaarde is benodigd, maar ook potgrond. Potgrond heb je bijvoorbeeld in de bakken of potten in je tuin nodig. En ook kun je potgrond bovenop de tuinaarde in de border doen. Plant de plantjes vervolgens in de potgrond, waarbij de potgrond voor de benodigde voeding zorgt.

 

Een uitgewerkt plan

Wat wil je precies aanpassen in je tuin? Voordat je überhaupt de kleine upgrade uit kunt voeren, moet je je plan volledig uitwerken. Heb je bijvoorbeeld de wens om een nieuwe grasmat in je tuin aan te leggen? Bepaal dan goed waar de grasmat moet komen, hoe groot het gazon moet worden en hoe je dit gazon gaat creëren. Wil je het gras zelf inzaaien? Wil je kant-en-klare graszoden aanschaffen? Of heb je mogelijke interesse in kunstgras? Je moet echt je plan eerst volledig uitgewerkt hebben.

 

Bodembedekkers

Ben je van plan om je tuin een stuk duurzamer te maken? Dan kun je niet om de duurzame bodembedekkers heen. Deze bodembedekkers zorgen er onder meer voor dat onkruid minder kans heeft om te groeien. Ook zorg je met bodembedekkers voor een nadere uitstraling in je tuin. De boomschors die je bij Tuinshop kunt kopen, heeft bijvoorbeeld een hele andere uitstraling dan normale tuinaarde.

 

Het is absoluut de moeite waard om het aanbod van bodembedekkers eens te bekijken. Je ziet dan direct dat je met bodembedekkers veel kanten op kunt. En dat je ook nog eens uit veel soorten bodembedekkers kunt kiezen. Met dank aan deze bedekkers voer je snel de gewenste upgrade in je tuin uit.