Genieten van je tuin
Image default
Aanbiedingen

2 handige tips voor een succesvolle tuinrenovatie

Misschien ben je onlangs verhuisd of vind je het gewoon tijd om jouw tuin of terras op te frissen. Een tuin renoveren is een veeleisend project dat tijd en geduld vergt, maar elk uur de moeite waard is! Met een goed doordacht plan wordt het project minder stressvol en gemakkelijker uit te voeren, dus hier hebben we tips verzameld die je zullen helpen de juiste oplossingen te vinden voor jouw specifieke tuin. Je wilt zeker een mooie, maar ook praktische tuin die werkt en jaar na jaar vreugde brengt! Vergeet niet om een groencontainer te huren.

Maak een plan: zoek uit wat je nodig hebt

Begin met nadenken over het geheel. Een goed doordacht plan en een duidelijk doel zijn belangrijk om je focus niet te verliezen. Observeer de tuin, bekijk online foto’s van andere tuinen en brainstorm over ideeën. Vergeet niet praktisch te denken: sommige oplossingen zien er goed uit, maar vragen veel verzorging of passen niet in jouw tuin. Denk na over je behoeftes en wensen.

–          Wat wil je doen: volledig renoveren of alleen een beetje opfrissen?

–          Hoe willen jij en jouw gezin de ruimte gebruiken? Wil je een buitenkamer voor de zomer of een grote moestuin? Denk bijvoorbeeld aan een speeltuin of trampoline voor de kinderen, een kas, een waslijn en een eventuele boot of trailer die in de tuin gestald moet worden.

–          Hoeveel tijd wil je besteden aan onderhoud? De een wil een onderhoudsvriendelijke tuin, terwijl de ander graag in zijn vrije tijd tuiniert. Als je graag tuiniert is het soms ook handig om een groencontainer te huren.

Maak een budget

De tuin moet er vele jaren goed uitzien, dus denk aan de lange termijn. Bij de renovatie van je tuin loont het om te investeren in kwaliteit als het gaat om basiszaken!

–          Stel prioriteiten: waar wil je in investeren?

–          Moet je alles zelf doen of professionals inschakelen?

–          Kun je iets tweedehands kopen en gereedschap lenen?

–          Sommige planten zijn duurder dan andere. Kijk welke mogelijkheden er zijn om planten te kopen van particulieren waar je woont. Er zijn verschillende lokale koop- en verkoopgroepen voor planten op Facebook.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/